Держспецзв’язку презентувала нові технічні рішення для захисту держустанов від DDoS-атак

Держспецзв'язку презентувала представникам державних органів нові технічні рішення для захисту державних установ від DDoS-атак.

Під час презентації представники Держспецзв'язку продемонстрували можливості програмної продукції та сервісної підтримки компаній Radware та Akamai Technologies, що розгорнуті в Державному центрі кіберзахисту. 

Ці рішення забезпечують ефективне виявлення та блокування різних типів кіберзагроз та розширений моніторинг і аналіз трафіку.

«Нові рішення кіберзахисту від Держспецзв'язку дадуть державним органам та організаціям можливість стати більш захищеними. Ми закликаємо колег з держсектору по максимуму використати ці можливості, щоб ефективніше захищатись від ворожих кібератак», – зазначив Голова Держспецзв’язку Юрій Мироненко.

Голова Держспецзв'язку подякував Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» за допомогу з програмною продукцією та сервісною підтримкою, а також за спільне проведення заходу. 

«Завдяки допомозі USAID ми оновили і суттєво покращили спроможності урядової команди реагування CERT-UA та Державного центру кіберзахисту. Ми також спільно впроваджуємо найкращі світові практики у сфері кібербезпеки, розвиваємо співпрацю із Агенцією США з кібербезпеки та інфраструктури CISA. Дуже цінуємо такі партнерські відносини», – додав Юрій Мироненко.

Директорка бюро з питань демократії та врядування Місії USAID в Україні Енн Хоппер у своєму виступі зазначила, що США твердо підтримують Україну у її протистоянні повномасштабному вторгненню росії, у тому числі у кіберпросторі.

«Кібербезпека - це не лише про захист даних. Це й про те, що мільйони українців можуть безперебійно отримувати державні послуги щодня. Для цього USAID підтримало Держспецзв’язку у покращенні технічних спроможностей для захисту 70 державних інтернет-ресурсів та вебсервісів від DDoS атак і планує підтримати захист ще 170 ресурсів, інтегрувавши їх у Центр очищення трафіку Держспецзв’язку від DDoS атак», – підкреслила Енн Хоппер.

За інформацією Держспецзв'язку