Інфа сотка: українські кіберсамураї та кіберніндзя відбили всі кібератаки на Україну

Україна щодня успішно відбиває російські кібератаки — головні тенденції першої у світі кібервійни. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

Найчастіше росіяни атакують держоргани, критичну інфраструктуру та бізнес. У фокусі – медійний, оборонний та безпековий сектор. Ворог намагається отримати дані про докази воєнних злочинів росії, інформацію про шпигунів і військовополонених. 

Загалом за січень-червень 2023 року фахівці CERT-UA опрацювали 762 кіберінциденти. Україна відбила всі кібератаки — не було критичної шкоди економіці та обороноздатності. А українці й далі отримують якісні цифрові послуги та сервіси.

Це — результат посилення кіберзахисту протягом останніх років. Інвестували у сферу, залучали найкращих фахівців та працювали з міжнародними партнерами. Зараз українська кіберстійкість базується на європейських нормах і стандартах НАТО.

Детальніше про головні тенденції та цілі російських кібератак читайте в аналітичному звіті, який підготувала Держспецзв’язку за підтримки USAID та EU4PAR.

Як змінюються тактики, цілі і спроможності хакерських груп уряду рф та контрольованих ним угруповань – звіт