Скандал в CERT-UA: дехто в урядовій команді реагування вирішив «попіарити» рашистські пабліки

Помітили що у загалом гарному матеріалі «Як бути відповідальним та втримати кіберфронт» на офіційному сайті Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA з’явився перелік рашистських пабліків, на яких, як стверджує автор матеріалу, писалося про успішні кібератаки на «не менше ніж 35 обʼєктах».

Цікаво, що на офіційному сайті Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в аналогічній статті на цю тематику цього переліку ворожих пабліків немає. Як немає й згадок про кількість успішних кібератак на українські організації.

Тут завбачливо вирішили обмежитись розпливчастою фразою: «проте відомо і про випадки, коли кіберзловмисникам вдалося досягти мети».

Враховуючи вищезазначене постає питання: з якою метою автор матеріалу надає перелік ворожих пабліків саме у матеріалі про рекомендації з протидії кіберзагрозам? Чи слід у наступних публікаціях CERT-UA очікувати посилання на «клубнічку» та «прочую запрєщонку» вже з Даркнету?

Посилання на публікацію CERT-UA «Як бути відповідальним та втримати кіберфронт».

Посилання на публікацію Держспецзв’язку «Як протидіяти кіберзагрозам та захистити системи від ворожих кібератак – важливі рекомендації та допомога CERT-UA».