Нове покоління українського офіцерства захисників кіберпростору України

В Інституті спеціального зв'язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся випуск молодих офіцерів. Лави Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та інших складових сектору безпеки і оборони України сьогодні поповнились 64 високопрофесійними фахівцями з кіберзахисту, електронних комунікацій та інформаційних технологій. 2 молодших лейтенанти закінчили навчання з відзнакою.

Хвилиною мовчання, в пам’ять загиблих за незалежність і територіальну цілісність України, розпочався випуск молодих воїнів, які незабаром, з честю й гідністю будуть виконувати свій військовий і професійний обов’язок: захищати кіберпростір нашої держави.

У своїй промові Голова Держспецзв’язку бригадний генерал Юрій ЩИГОЛЬ наголосив на високій відповідальності сьогоднішніх випускників на обраному шляху та побажав їм бути надійними захисниками кіберпростору України, вірними Військовій присязі й відданими Українському народові.

Слова вітання та настанови випускникам висловили проректор з навчально-виховної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Наталія СЕМІНСЬКА, народний депутат України Анна ПУРТОВА та голова Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина ЧЕЧОТКА.

Від імені батьків випускників виступив полковник Сергій ЧЕРЕВАТИЙ, заступник командувача оперативно-стратегічного Угруповання Об'єднаних сил / Joint Forces Task Force "Хортиця" зі стратегічних комунікацій Збройних Сил України. Він вручив начальнику Інституту бригадному генералу Олександру ПУЧКОВУ прапор України з підписами командувача Сухопутних військ Збройних сил України, командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» генерал-полковника Олександра СИРСЬКОГО та начальника штабу ОСУВ "Хортиця" генерал-майора Анатолія БАРГИЛЕВИЧА.

Зворушливі слова вдячності від імені випускників висловила відмінниця навчання, переможниця конкурсів наукових робіт Євгенія ШУМІНА.

Благословив молодих воїнів представник духовенства – митрофорний протоієрей Павло СТАРОДУБ. Із особливим хвилюванням прощалися молодші лейтенанти зі Службовим прапором Інституту, що символізує початок служби в статусі офіцерів.

Завершився захід виконанням присутніми патріотичної пісні 'Ой у лузі червона калина", як символу нескореності та стійкості України.

Наші випускники – нове покоління українського офіцерства. Пишаємося ними! Хай щастить молодим, розумним, талановитим захисникам кіберпростору України! Перемоги, Миру та процвітання Україні!

Слава Україні!

За інформацією ІСЗЗІ КПІ ім. Ігоря Сікорського