Вітаємо Національний координаційний центр кібербезпеки з 7-річчям!

7 червня 2016 року розпочав роботу Національний координаційний центр кібербезпеки. В цей день вийшов Указ Президента України № 242/2016 "Про Національний координаційний центр кібербезпеки". Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом Ради національної безпеки і оборони України.

Наводимо вітальний текст зі сторінки НКЦК:

Друзі, сьогодні ми відзначаємо сьому річницю з початку роботи Національного координаційного центру кібербезпеки в Україні! 🥳

Це особливий момент, коли ми оглядаємо шлях, пройдений за сім років, говоримо про наші досягнення та висловлюємо подяку всім, хто був з нами на цьому нелегкому шляху.

🛡 Національний координаційний центр кібербезпеки функціонує з 2016 року. У січні 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм Указом розширив його повноваження – НКЦК став ключовим центром з координації основних субʼєктів кібербезпеки, стратегічного планування, аналізу та прогнозування кіберзагроз.

⚡️ Індекс ефективності координації щороку зростає, про що свідчать незалежні дослідження. Все більше спеціалістів з кібербезпеки відзначають важливість координації на національному рівні та високу ефективність НКЦК. Як національний координатор у сфері кібербезпеки НКЦК розробив та контролює виконання Стратегії кібербезпеки України, яку введено в дію Указом Президента України.

💪 Серед головних наших досягнень – Україна злагоджено реагує на виклики кібервійни. Державний сектор, приватні компанії та кіберволонтери навчились взаємодіяти разом та реагувати на масштабні кібератаки. Напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну ми не просто вистояли у кіберпросторі, але й стали прикладом для усього світу. Це підтверджують і наші міжнародні партнери.

🌐 Наша держава посилила свої позиції як повноправний партнер міжнародної взаємодії у сфері кібербезпеки. Україна стала членом Об'єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО. Над кіберцентром НАТО 16 травня 2023 року підняли прапор України. Завдяки роботі нашого представника в Центрі партнери вивчатимуть унікальний досвід України у кібервійні. Безумовно – це історична подія.

👩‍💻 НКЦК при Рада національної безпеки і оборони України системно працює над посиленням спроможностей усіх суб’єктів національної системи кібербезпеки України. У 2021 році НКЦК вперше провів командно-штабні навчання стратегічного рівня, що стало елементом підготовки до агресії рф у кіберпросторі. За останні три роки організовано понад 100 тренінгів, семінарів та змагань для понад 5000 технічних спеціалістів та керівників з кібербезпеки державних органів, об'єктів критичної інфраструктури, приватних компаній.

🤝 Завдяки взаємодії з приватним сектором та кіберспільнотою з усього світу ми формуємо сильну та надійну мережу для боротьби з кіберзагрозами.

Дякуємо ❤️

🔝 усім членам НКЦК: Міністерство оборони України, Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України, Національна поліція України, Національний банк України, Головне управління розвідки Міністерства оборони України, Державна прикордонна служба України, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

🫶 захисникам та захисницям – Генеральний штаб ЗСУ, Збройні Сили України / The Armed Forces of Ukraine, волонтерам, лікарям та усім, хто щодня наближає нашу перемогу.

💻 представникам державних органів, українським та іноземним компаніям у сфері кібербезпеки, українській та міжнародній спільноті кіберволонтерів

🌐 урядам США 🇺🇸, Великої Британії 🇬🇧, Польщі 🇵🇱, Естонії 🇪🇪, Японії 🇯🇵, Литви 🇱🇹 та усьому демократичному світу

🇪🇺 Європейському Союзу, European Union in Ukraine, NATO, NATO in Ukraine та NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence.

🤝 міжнародним партнерам CRDF Global в Україні, USAID Cybersecurity Activity, E-Governance Academy

🤗 компаніям Amazon Web Services, Cloudflare, Cyber Unit Technologies, Лабораторія комп'ютерної криміналістики Cyberlab, ESET, EPAM Ukraine, Microsoft, Recorded Future, UALinux, 10Guards, Інститут Дослідження Кібервійни / Institute of Cyber Warfare Research, Global Cyber Cooperative Center, Дата-центр Парковий.

💙 команді НКЦК, яка щодня виконує важливу та професійну роботу.

Дякуємо всім, хто працює для кібербезпеки України, навіть у найскладніші часи.

🦾 Разом ми сильні, разом ми переможемо, разом ми створюємо міцний та стійкий кіберщит для нашого майбутнього.

За інформацією НКЦК