Адміністрація США оголосила про публікацію Національної стратегії в галузі кібербезпеки

Білий дім оприлюднив свою Національну стратегію в галузі кібербезпеки, спрямовану на формування позитивного бачення захищеного кіберпростору, який створює можливості для реалізації наших колективних устремлінь.

У цьому вирішальному десятилітті Сполучені Штати розвиватимуть кіберпростір як інструмент для досягнення наших цілей таким чином, щоб це відображало наші цінності – економічну безпеку та процвітання; чуйну демократію, яка поважає права людини; і динамічне та різноманітне суспільство. Наш світ, що швидко розвивається, вимагає більш цілеспрямованого, більш скоординованого і краще забезпеченого ресурсами підходу до кіберзахисту. Ми стикаємося зі складним середовищем загроз, у якому державні та недержавні суб'єкти розробляють та реалізують нові кампанії, що загрожують нашим інтересам. У той же час технології наступного покоління досягають зрілості темпами, що прискорюються, створюючи нові шляхи для інновацій, а також посилюючи цифрову взаємозалежність.

Національна стратегія в галузі кібербезпеки передбачає два фундаментальні зрушення: перерозподіл відповідальності за захист кіберпростору та переорієнтування стимулів на користь довгострокових інвестицій. Найбільші, найбільш конкурентні й перебувають у кращому становищі учасники цифрової екосистеми – чи це державному чи приватному секторах, – можуть і повинні взяти на себе більш значну частку тягаря зі зниження кіберрисків. Коли організації у державному та приватному секторах стикаються з вибором між тимчасовими заходами та довгостроковими рішеннями, у них мають бути ресурси, можливості та стимули для вибору останнього.

Відданість США міжнародним партнерствам з кіберпитань залишається міцною, і в Стратегії підкреслюється важливість співпраці з нашими союзниками та партнерами у створенні захисту, що стійко й відповідає цінностям цифрової екосистеми. Досягнення спільних цілей потребує розвитку глобального кіберпростору, у якому від держав очікується відповідальна поведінка, а безвідповідальна поведінка призводить до значних витрат та ізоляції.

Ця Стратегія визначає шлях забезпечення виконання обіцянок нашого цифрового майбутнього. Її реалізація створить міцну кібероснову для цілей Адміністрації в галузі інфраструктури, екологічно чистої енергії, рівності, демократії та економічних можливостей. Фундаментальним моментом є визнання Стратегією того факту, що кіберпростір існує не як самоціль, а як інструмент реалізації наших найвищих устремлінь.

Для отримання додаткової інформації ознайомтеся з Національною стратегією кібербезпеки.

Слідкуйте за новинами Бюро з питань кіберпростору та цифрової політики у мережі Twitter @StateCDP.

Державний департамент США
Довідка для ЗМІ
Офіс офіційного представника
2 березня 2023 року