У французькій армії вважають, що Україна здіснила "революцію" в кіберзахисті

Україні вдалося здійснити "справжню революцію, просунувшись на найвищу ступінь у своїй кіберобороні", страждаючи від кібератак високого рівня, заявив у четвер голова Французького командування кібероборони (COMCYBER) генерал Аймерік Боннемісон. Про це повідомляє EURACTIV.

Кібератаки, особливо російського походження, вражають Україну та її критичну інфраструктуру щонайменше з 2014 року, заявив Боннемайсон під час прес-конференції у четвер.

Французьке міністерство заявило, що Україна посилила "свої можливості кіберзахисту", що дозволило їй здійснити "справжню революцію шляхом переміщення на вищій рівень в боротьбі за комп'ютерну оборону", повідомляє Боннемісон.

У грудні минулого року під час слухань за закритими дверима в Національній асамблеї, які були оприлюднені в четвер, генерал Боннемісон пояснив, що Україна "працювала над своїми вразливостями із західними кібер-державами, насамперед США".

Він описав цю підтримку як "вирішальну" та "наближення українських стандартів та процедур до західних моделей". "Це дозволяє швидко поділитися ознаками нападу та першими технічними інструментами для захисту від нього", - сказав він.

У четвер генерал похвалив стійкість та ефективність української кіберзахисту, додавши, що задоволений тим, що російські кібератаки "були набагато менш впливовими та ефективними, ніж очікувалося.”

"Кібер можна використовувати для постійного послаблення держави підступним і довгостроковим способом, або жорстоким і видимим способом", - заявив генерал Комітету оборони в грудні, додавши, що Україну можна було "поставити на коліна".”

Але це не сталося, навпаки, тому що Україна зараз має "оборонну перевагу, що є реальною зміною парадигми".Це дозволяє українській державі стримувати, реорганізувати та "використовувати інші системи для відбиття, все зі значною творчістю та інноваціями" в кіберзахисті.