"Подумайте, перш ніж натиснути!": З 1 жовтня стартував Місяць кібербезпеки 2021

Європейський місяць кібербезпеки (ECSM) - це щорічна кампанія Європейського Союзу, присвячена популяризації кібербезпеки серед громадян та організацій, а також наданню найновішої цифрової інформації про безпеку шляхом підвищення обізнаності та обміну передовим досвідом.

Щороку протягом усього жовтня у всій Європі проводяться сотні заходів, включаючи конференції, семінари, тренінги, вебінари, презентації, онлайн-вікторини тощо, щоб надати громадянам ресурси, щоб дізнатися більше про захист себе в Інтернеті. ECSM координується ENISA та підтримується Європейською комісією, Європолом, Європейським центральним банком та державами-членами ЄС, країнами ЄАВТ та більш ніж 300 партнерами (уряди, університети, аналітичні центри, неурядові організації, професійні асоціації, бізнес приватного сектора) з Європі та за її межами.

Будь ласка, відвідайте: cybersecuritymonth.eu

Україна залучена до проведення Місяця кібербезпеки.

В 2018 році, за ініціативи Торгово-промислової палати України (ТПП України) та Держспецзв’язку, Україна приєдналася до європейської традиції і четвертий рік поспіль проводить 1-31 жовтня Місяць кібербезпеки в Україні.  

Події місяця отримали широку підтримку державних структур, бізнесу і громадянському суспільству. Відповідно до стратегії кібербезпеки України «Безпечний кіберпростір – запорука успішного розвитку країни»¸ яка затверджена Указом Президента України від 26 серпня 2021 року № 447/2021, підтримано ініціативу ТПП України щодо проведення щорічного заходу - Місяць кібербезпеки в Україні на загальнонаціональному рівні.

Завдяки активній позиції, по просуванню різноманітних ініціатив в кіберпросторі, ТПП України стала основним центром притягання різноманітних ініціатив та активностей в сфері кіберзахисту бізнесу і фактично спільно з Держспецзв’язку є організатором Місяця кібербезпеки в Україні.

З 1 по 31 жовтня 2021 року державні і приватні суб'єкти матимуть можливість продемонструвати свою рішучість співпрацювати для підвищення рівня безпеки держави, організацій і громадян.

Основні заходи

День Кібербезпеки в закладах вищої освіти (ЗВО) з нагоди відкриття Національного місяця кібербезпеки в Україні, залучити Регіональні ТПП.

ІV міжнародний форум “Кібербезпека. Захистимо бізнес - захистимо державу”

Круглий стіл «Інноваційні системи охорони периметра об’єктів критичної інфраструктури України: пріоритетні підходи та рішення».

Проведення загальнонаціонального конкурсу з кібербезпеки для студентів учнівської молоді “КіберНінзя”